[Concert] INTERNATIONAL JAZZDAY 2019 ALGINET. Africa Jazz Dance Big Band. Dir. Ximo Tebar. Ft. Kwamy Mensah, Victor Jiménez, Jose Luis Granell, Muhammed Sene, Mortalla Gueye… [dissabte 27 abril, 22:00 h. Accés lliure]

Alginet s’afegeix a la celebració del Dia Internacional del Jazz de la UNESCO

El dissabte 27 d’abril, a les 22:00 h, amb motiu del Dia Internacional del Jazz Unesco, la plaça de la Constitució d’Alginet va acollir un gran espectacle [concert-performance] de música i dansa sota la direcció artística del reconegut músic de jazz valencià Ximo Tébar que va comptar amb la participació de la Big Band Jazz d’Alginet, i amb artistes convidats nacionals i internacionals com els Solistes del Ballet Nacional del Senegal.

VIDEOS AFRICA JAZZ DANCE BIG BAND LIVE IN CONCERT

Una gran producción interénica compuesta por más de treinta músicos y bailarines de diversos países y estilos (africa, jazz, clásica, flamenco, world)

Artisticamente, destaca la fusión de música y danza tradicional africana con el jazz más moderno en una curiosa e inusual composición instrumental con voces, instrumentos y bailes tradicionales africanos o flamencos, cello, percusiones, guitarra, bajo y batería creando una curiosa combinación de ambientes. Las improvisaciones colectivas entre los instrumentos junto con los percusionistas y los bailes, crean un  ambiente ritmico, misterioso y magico espectacular. Este proyecto es un gran avance multicultural de fusion de músicas del mundo.


JAZZ DAY 2019 ALGINET XIMO TEBAR AFRICA JAZZ DANCE BIG BAND CARTEL


INTERNATIONAL JAZZDAY – UNESCO

El Dia Internacional del Jazz, és una jornada d’abast planetari que aplega els països i les comunitats més diverses a l’entorn d’aquest llenguatge artístic, i té per objectiu fomentar el diàleg i l’entesa entre les cultures i civilitzacions a través de la música, unint a persones i pobles de tots els racons del planeta.

La Conferència General de la UNESCO, en l’any 2012, va fixar el 30 d’abril per celebrar el Dia Internacional del Jazz. L’objectiu de la celebració és sensibilitzar sobre les virtuts de la música de jazz en tant que eina educativa i motor per a la pau, la unitat, el diàleg i el reforç de la cooperació entre pobles, considerant que el jazz no és només un estil de música sinó que contribueix a la construcció de societats més integradores i tolerants.

Segons la Directora General de la Unesco, Irina Bokova, “El jazz ha estat al llarg de la seva història una força de transformació social positiva i avui en dia continua siguent-ho. És per aquest motiu que la Unesco ha proclamat el Dia Internacional del Jazz. El jazz parla un llenguatge de llibertat que és entenedor per a totes les cultures”.

El jazz trenca barreres. El jazz eix de la llibertat d’expressió. El jazz és un símbol d’unitat i de pau. El jazz fomenta la igualtat de gènere. El jazz reforça i juga un paper important per la joventut com a factor de canvi social. El jazz promou la innovació artística, la improvisació, noves formes d’expressió i la integració de músiques tradicionals en les formes musicals modernes.

www.jazzday.com


JAZZ-DAY-2019-ALGINET-JAZZDAY-XIMO-TEBAR-AFRICA-JAZZ-DANCE-BIG-BAND-ALGINET-JAZZ-BIG-BAND-FLYER-YOUTUBE