Grans noms del jazz en un espai ple d’història. Myriam Swanson, Ximo Tebar i Dani Nel·lo són els principals noms d’aquesta edició del Tast de Jazz Festival

tast-de-jazz


Tast de Jazz. VI Festival de Jazz a Torre Llauder
Ximo Tebar Band, The New Son Mediterraneo
Divendres 25 d’agost de 2017, 21 h

Vil·la romana de Torre Llauder · 12 € · Compra la teva entrada


XIMO-TEBAR-TAST-DE-JAZZ-FESTIVAL-2017

Amb un immens somriure sempre als llavis, Ximo Tebar portarà a la vila romana la seva proposta de jazz plena de colors i sonoritats diferents que poden abraçar el flamenc, el pop, i el jazz contemporani.

La vil·la romana de Torre Llauder, un dels jaciments romans més destacats del país, tornarà a ser l’escenari ideal per degustar bona música i fer un tast a la fresca de les darreres nits d’agost. El Tast de Jazz VI Festival a Torre Llauder ofereix tres concerts els dies 24, 25 i 26 d’agost. Myriam Swanson, Ximo Tebar i Dani Nel·lo són els principals noms d’aquesta edició

El primer concert a Torre Llauder haurà tingut lloc el dijous 24 d’agost a càrrec de Magnolia, un quartet que lidera la cantant Myriam Swanson. La segona cita del festival serà el 25 d’agost amb un dels grans guitarristes de jazz de l’Estat, Ximo Tebar. A Mataró vindrà acompanyat de quatre músics de luxe per presentar el seu nou treball: “Soleo. The New Son Mediterráneo Celebrating 25th” que mescla el jazz amb melodies mediterrànies i llatines. Amb un immens somriure sempre als llavis, Tebar portarà a la vila romana la seva proposta de jazz plena de colors i sonoritats diferents que poden abraçar el flamenc, el pop, i el jazz contemporani.

VIDEOCLIP CD XIMO TEBAR “SOLEO” The New Son Mediterraneo Celebrating 25th. Warner 2016

boton-paypal-redondoSpotifyItunesGoogle PlayDeezerAmazonFNACEl Corte inglés

El darrer concert del Tast de Jazz serà el 26 d’agost amb Dani Nel·lo i Els saxofonistes salvatges. Nel·lo versiona temes d’alguns dels seus herois saxofonístics, com ara Arnett Cobb, Noble Watts o Red Prysock. Uns són coneguts pel gran públic i altres resulten més anònims, però tots, per separat i com a conjunt, van conformar un fenomen únic i insòlit en la història de la música popular. Durant els concerts al Clos Arqueològic de Torre Llauder el públic podrà degustar àpats i begudes.

El preu de les entrades és de 12 €. Hi haurà un abonament per a les tres cites a un preu de 30 €. Les entrades i els abonaments es poden adquirir a la Direcció de Cultura (C. de Sant Josep, 9) de dilluns a divendres de 9 h a 14 h, tot i que del 7 al 20 d’agost les oficines romandran tancades però també al web http://www.entradesculturamataro.cat i des d’una hora abans a la taquilla. El cicle està organitzat conjuntament per la Direcció de Cultura i compta amb la col·laboració de la Big Band Jazz Maresme i Fabrés Produccions en la direcció artística.

L’origen del festival

El cicle va començar l’any 2012 coincidint amb la celebració del 50è aniversari del descobriment de la vil·la romana per Marià Ribas i el seu equip de col·laboradors l’any 1961 i que assenyala una fita transcendent en la història de l’arqueologia mataronina i catalana del segle XX. La Direcció de Cultura va iniciar aquest projecte conjuntament amb Pere Pons de Fabrés Produccions, especialista jazzístic i actual col·laborador amb l’Associació Jazz Maresme del format actual del Tast de Jazz., per oferir grans concerts de jazz en un entorn agradable ple d’història.

Fuente: http://www.capgros.com/cultura/musica/grans-noms-del-jazz-en-un-espai-ple-d-historia_710538_102.html


VIDEOS XIMO TEBAR BAND


RESEÑA BIOGRÁFICA

Ximo Tebar, guitarrista, profesor, compositor y productor reconocido por la prensa especializada como un músico experimental, progresivo e innovador que le ha permitido ser distinguido como el creador del Son Mediterráneo (fusión de jazz y flamenco con aroma mediterráneo). A los diecisiete años de edad ya se había profesionalizado y se le reconocía como uno de los guitaristas españoles de jazz con mayor proyección. Desde entonces, ha realizado giras y grabaciones por España, Europa y América liderando su propio grupo o junto a prestigiosos solistas como: Lou Bennett, Johnny Griffinn, Benny Golson, Joe Lovano, Tom Harrell, Tete Montoliu, Anthony Jackson, Lou Donaldson, Louie Bellson, Joey DeFrancesco, Jan Ackerman, etc, y ha recibido premios como:

  • Cuatro veces consecutivas premiado por el Ministerio de Cultura 1989-90 como MEJOR SOLISTA Y MEJOR GRUPO.

  • Dos Premios “Dexter Gordon” por RTVE “Jazz Entre Amigos” 1991 como MEJOR SOLISTA Y MEJOR GRUPO.

  • Premio IAJE NEW YORK ACADEMY JAZZ AWARD 2007 (International Association for Jazz Education) for Outstanding Service to Jazz Education.

  • Premio Música “Biennial Young Creators of Mediterranean Europe”, 1992.

  • Jazz World Award 2005 granted by RTVV and Generalitat Valenciana • Award Best Group “International Jazz Contest in Getxo”, 1990.

Actualmente dirige su sello discográfico Omix Records y comparte sus giras, grabaciones, producciones discográficas, workshops, talleres, seminarios y conferencias, con la docencia como Profesor de Guitarra Jazz en el Conservatorio Superior de Música de Valencia “Joaquín Rodrigo”. Su extensa discografía (16 discos como líder), los numerosos premios que ha obtenido, las excelentes críticas que ha recibido, y sobre todo el eclecticismo y modernidad de su música le han llevado a ocupar un lugar preferencial en el mundo del jazz actual que le reconoce como un gran conocedor de esta tradición.


boton-comprar-libro


XIMO-TEBAR-TAST-DE-JAZZ-FESTIVAL-2017